Fokus på den belgiske cykelrytter Thomas De Gendt

Thomas De Gendt er født i 1986 i Belgien og er professionel cykelrytter, som har været medlem af Lotto Soudal-holdet siden 2015. Vi tager dig med gennem historien om hans professionelle karriere, hans resultater og hans vigtigste sejre. Zoom ind på Thomas De Gendt, den flamske nonkonformistiske baroudeur.

Hvem er Thomas De Gendt?

Selv om han beskriver sig selv som en klatrer-baroudeur, er Thomas De Gendt først og fremmest en udbryderspecialist. Denne atypiske rytter, der har vundet etapesejre i alle tre grand tours, elsker at bryde væk fra pelotonets nervøsitet og gå efter solosejre. Flandrien er oprindeligt fra Saint-Nicolas og begyndte at cykle i en meget tidlig alder. Allerede i en alder af ti år deltog han i sine første cykelløb! Hans amatørkarriere er fyldt med succeser, så meget, at Thomas De Gendt i 2008 betragtes som et af de bedste belgiske håb.

Karriere som professionel cykelrytter

I 2009 blev han professionel med Topsport Vlaaderen-Mercator-holdet. Han udviste en offensiv opførsel, som gjorde det muligt for ham at udmærke sig især i Tour of Britain. Takket være sine 600 km med en række udbrud sluttede Thomas i toppen af klassementet og vandt de mellemliggende spurter. I 2011 skiftede han til Vacansoleil-DCM-holdet og deltog i UCI World Tour-løb, herunder Tour de France. I slutningen af sæsonen sluttede den unge belgiske cykelrytter på en 6. plads på Alpe d'Huez-etapen og en 4. plads i tidskørslen i Grenoble. 2012-sæsonen er Giro d'Italia-sæsonen. Thomas De Gendt steg faktisk op på tredje trin af podiet i Giroen, blandt andet takket være sin etapesejr på den mytiske Stelvio-stigning. Han har også deltaget i Vueltaen.

Lotto Soudal-bagmand

Efter en sæson som holdkammerat hos Omega Pharma-Quick Step kom den flamske baroudeur i 2015 til Lotto Soudal-holdet, som er hans nuværende hold. Succeserne kom den ene efter den anden i solo-udbrud. Efter at have vundet den prikkede Paris-Nice-trøje i 2015, som han gentog i 2019, vandt Thomas De Gendt Mont Ventoux-stigningen i Tour de France i 2016. Året efter vandt han 19. etape i Tour of Spain og blev dermed etapevinder i alle tre grand tours. I 2018 vandt flammerne en etape i Tour of Catalonia og Tour de Romandie. Han blev også kronet som den første belgier i historien til at vinde Vueltaens Mountain Grand Prix! Intet lader til at stoppe Thomas, som i 2019 udfordrer sig selv til at deltage i alle tre grand tours i samme sæson. Faktisk er han blevet udnævnt til den mest kamplystne rytter i 2020 Giro. Når han ikke angriber direkte, kører Thomas De Gendt med panache i feltet for at støtte sine holdkammerater Caleb Ewan, Philippe Gilbert, John Degenkolb og Tim Wellens.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Newsletter så du ikke går glip af alle de gode tilbud hos Ekoi Racing

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes
Fortsæt med at handle på EKOI Classic Fortsæt med at handle på EKOI Racing