Fokus på den colombianske cykelrytter Dayer Quintana

Dayer Quintana er en professionel cykelrytter født den 10. august 1992 i Colombia, medlem af Arkéa-Samsic cykelholdet siden 2020. Hvad er hans erhvervskarriere? Hans resultater og vigtigste sejre? Fokus på Dayer Quintana, lillebror til den berømte colombianske Condor.

Hvem er Dayer Quintana?

Dayer Quintana er en professionel cykelrytter med en klatrer profil.

Han voksede op i de colombianske bjerge sammen med Nairo Quintana, som er ingen anden end hans storebror. Hans lighed med nationalhelten er indlysende: de forveksles ofte. Dayer Quintana er langt fra irriteret over dette, men han har skabt sin egen succeshistorie og er kommet ud af Condors skygge.

>>

Dayer Quintana, der først var interesseret i boldsport, fik efterhånden smag for cykling i kølvandet på sin bror. Han gav sine første pedalspring på holdet Boyacá es Para Vivirla og derefter Alcaldía de Tunja.

I 2013 krydsede han Atlanten for at slutte sig til det spanske hold Lizarte, der er reserveholdet i Movistar-stalden. Han er profileret til bjergene og har bekræftet sine klatrekvaliteter ved at komme på andenpladsen på podiet i Trofeo Santiago en Cos.

Karriere som professionel cykelrytter

Dayer Quintana byggede videre på sin lovende start og underskrev en professionel kontrakt med UCI World Tour-holdet Movistar for 2014-sæsonen. Han vil blive der indtil 2018.

I løbet af disse fire år deltager Dayer Quintana i internationale cykelløb på højeste niveau sammen med Nairo, hvor han får erfaring.

Han deltog i berømte klassikere som Paris-Roubaix, Flandern Rundt og Milano-San Remo. Den yngre Quintana vandt solo på 3. etape af Tour of Austria, ved afslutningen af stigningen Kitzbüheler Horn. Han fik også en femteplads i Ordizia Classic.

Sæsonen efter kører Dayer sin første grand tour i Giro 2015!

Vinder af Tour de San Luis i 2016 blev han ikke forlænget af Movistar i mangel af overbevisende resultater i 2017- og 2018-sæsonen, bortset fra 6. etape af Colombia Oro y Paz.

Teammate hos Arkéa-Samsic

I 2020 genforenes Dayer Quintana med sin bror hos Arkéa-Samsic, som også er blevet rekrutteret af det Bretagne-baserede UCI ProTeam, der er partner til Ekoï.

Han påtager sig rollen som holdkammerat, bl.a. under Tour de France 2020, for formationens førende Nairo Quintana, Winner Anacona men også Warren Barguil og Nacer Bouhanni.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Newsletter så du ikke går glip af alle de gode tilbud hos Ekoi Racing

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes
Fortsæt med at handle på EKOI Classic Fortsæt med at handle på EKOI Racing