Fokus på den colombianske cykelrytter Sergio Henao

Sergio Henao er en professionel cykelrytter født den 10. december 1987 i Colombia, medlem af Qhubeka Assos cykelholdet siden sæsonen 2021. Karriere, resultater, de vigtigste sejre... find ud af mere om den colombianske cykelrytter.

Hvem er Sergio Henao?

Serio Luis Henao Montoya er en erfaren rytter, der på en gang er puncher, klatrer og baroudeur. Den dobbelte colombianske mester på landevejen, Checho vandt bl.a. den 75. udgave af Paris-Nice og vandt flere etapesejre.

På opfordring af sin far begyndte han som 16-årig at cykle i Rionegro-bjergene i sin fødeby, inden han blev medlem af amatørholdet Orgullo Paisa-Indeportes Antioquia.

I 2007 begyndte Sergio Henao at køre på det professionelle peloton med Colombia es Pasión-holdet. Han var ihærdig og vedholdende og vandt Tour de Colombia i 2010, en titel, som han allerede havde vundet i U23-kategorien i 2008. Med sine 22 år er han en af de yngste i historien til at opnå denne bedrift!

Stigningen i hans Sky-karriere

Denne sejr og hans resultater i andre nationale konkurrencer giver hans karriere et ægte løft.

I 2012 fløj colombianeren til Europa ved at underskrive en kontrakt med det britiske hold Sky.

Efter at have trænet i Tour of the Basque Country, hvor han sluttede på 13. pladsen, gjorde han sin drøm om at køre en grand tour til virkelighed. Sergio Henao er i topform og lander en bemærkelsesværdig top 10-placering i Giro d'Italia. Hans præstation blev dobbelt rost, da han kom op på andenpladsen på podiet i bjergklassementet.

Det følgende år vandt Sergio Henao Giro dell'Italia

Året efter fik han sin første World Tour-sejr med sin indsats på tredje etape af Tour of the Basque Country. Han vandt også holdtidskørselsetapen i Giroen. Checho deltager i andre prestigefyldte løb, som han er placeret i, såsom Flèche wallonne, Tour of Poland og Amstel Gold Race.

Oplivning og triumf i Colombia

Efter en 2014-sæson, der blev afbrudt af et styrt i Tour of Switzerland og bekymringer om sit biologiske pas, er Sergio Henao tilbage med en hævn. I 2016 deltog han for første gang i Tour de France som holdkammerat til leder Christopher Froome og indtog en samlet 12. plads.

I 2017 deltog Henao i Tour de France som holdkammerat til leder Christopher Froome

I 2017 var det triumf for sydamerikaneren: Han blev kronet kolombiansk mester på landevejen og vinder af Paris-Nice foran Alberto Contador. Han vandt det nationale mesterskab igen i 2018.

Efter syv år hos Sky slutter Henao sig til et nyt UCI World Team cykelhold: UAE Emirates. Klatreren sluttede i top 10 i Grand Prix de la montagne i Tour of Spain 2019.

Fra 2021 har Henao været medlem af UAE Emirates

Siden 2021 har Sergio Henao kørt for det sydafrikanske hold Qhubeka Assos sammen med cykelstjerner som Fabio Aru, Simon Clarke, Giacomo Nizzolo, Victor Campenaerts eller Domenico pozzovivo.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Newsletter så du ikke går glip af alle de gode tilbud hos Ekoi Racing

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes
Fortsæt med at handle på EKOI Classic Fortsæt med at handle på EKOI Racing