Fokus på den tyske sprinter John Degenkolb

John Degenkolb er født i 1989 i Tyskland og er professionel cykelrytter, som har været medlem af Lotto Soudal-holdet siden 2020. Hvad er hans erhvervskarriere? Hvad er hans resultater på landevejen? Zoom ind på John Degenkolb, en tysk sprinter, der er dygtig til endagsløb.

Hvem er John Degenkolb

Den 32-årige tysker, der er sprinter i hjertet, fejrer sin tiårige professionelle karriere i år med en velspækket liste over resultater.
På uret har han to etapesejre i grand tours, herunder ti i Vueltaen, hans foretrukne legeplads. John Degenkolb vandt UCI Europe Tour i 2012 og kan også prale af at have vundet de fire mest prestigefyldte klassikere for sprintere:
Vattenfall Cyclassics (2013);
Paris-Tours (2013);
Gent-Wevelgem (2014);
Milano-San Remo (2015).
Degenkolb blev allerede tysk juniormester i tidskørsel i 2007 og kørte som amatør for Thüringer Energie-holdet fra 2008 til 2010.

Karriere som professionel cykelrytter

I 2011 tog han den professionelle tur med bravur, da han blev en del af HTC-Highroad World Tour-holdet. Ved at vinde Grand Prix de Francfort og to etaper i Critérium du Dauphiné begyndte John Degenkolb at gøre sig et navn i det professionelle peloton.
Det følgende år blev der skiftet hold. Den tyske sprinter, der kører for Argos-Shimano, scorede sin første grand tour-sejr ved at vinde 2. etape af Vueltaen. Ved verdensmesterskaberne i landevejsløb kørte han over målstregen blot fem sekunder efter vinderen Philippe Gilbert, hvilket gav ham en respektabel fjerdeplads.
John Degenkolb fortsatte sit angreb på grand tours ved at deltage i Giro d'Italia for første gang i 2013, med den ekstra bonus af en Giro-etape i lommen. Det var også sæsonen, hvor han vandt sin første sejr på en klassiker i UCI World Tour, Vattenfall Cyclassics.

En talentfuld sprinter

Selv om han ikke længere havde brug for beviser, blev hans sprintfærdigheder alligevel belønnet, da han deltog i Spanien Rundt i 2014. Leder af pointklassementet, og han tildelte sig selv den grønne trøje foran cykelstjernerne Alejandro Valverde og Alberto Contador.
I 2015 sejrede han i to monumenter: Milano-San Remo og Paris-Roubaix. En stor bedrift og en strålende sæson!
Efter en skade i 2016 skrev han under med Trek-Segafredo-holdet for tre sæsoner. I 2018 vandt han bl.a. sin første etapesejr i Tour de France.
I 2020 sluttede John Degenkolb sig til cykelholdet Lotto Soudal. Så han kører sammen med ledere som Philippe Gilbert, Caleb Ewan, Thomas De Gendt eller Tim Wellens.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Newsletter så du ikke går glip af alle de gode tilbud hos Ekoi Racing

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes
Fortsæt med at handle på EKOI Classic Fortsæt med at handle på EKOI Racing